uuden sivupohjan kera haluan toivottaa kaikille HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Harvakseltaan on tullut tänne kirjoiteltua. Aika vaan vierähtää niin nopeasti tai sitten tämä kone on varattuna. Edelleen odottelen sitä omaa kannettavaa, mikä olisi keittiön pöydällä ja jonka parissa voisin piipahtaa aina välillä muiden kotitöiden lomassa. Luultavasti saan odotella sitä vielä kauan, kun suurempaa parannusta taloudelliseen tilanteeseen ei ole näkyvissä.

Palmusunnuntai alkaa olla vähitellen illassa eikä meillä ole käynyt ainuttakaan virpojaa. Joskus niitä kävi pilvin pimein, mutta viime vuodet ovat olleet hiljaisempaa. Jotenkin tuntuu siltä, että näissä taloissa missä asun on väki vanhentunut melkoisesti. Jos sollakin lapsia on, niin ne ovat vauvoja ja perheet muuttavat pois, kun lapset alkavat kasvaa. Eikö kukaan enää halua asua vuokralla? Ja kenellä on mahdollisuus ostaa täältä omakotitalo, kun talojen hinnat liikkuvat pääasiassa 200 000 ja 300 000 välillä. Mummon mökkejäkään ei taida alle sadan tonnin saada.

Miian englannin kirjoitus on sitten ohitse. Nyt sitten jännitetään tuloksia. Itse tyttö uskoo pääsevänsä läpi, kun sanoi, että tuntui paremmalta kuin ruotsin jälkeen ja ruotsista tuli c. Sen verran olen jo tehnyt juhlajärjestelyiden eteen, että kysyin äidiltäni voidaanko juhlat pitää hänen luonaan. Ei tilat ole sen suuremmat (siistimmät kyllä) kuin täällä meillä, mutta siellä ei tarvitse miettiä mihin kissat ja koiran laittaa juhlien ajaksi. Lisäksi melkein kaikilla vierailla isää ja isän siskoa lukuunottamatta on lyhyempi matka sinne. Isä nyt ei juhliin tule, se on sanomattakin selvää, mutta mikäli ei lastaan mitenkään muista valmistumisen kunniaksi, niin saa kuulla multa pari valittua sanaa. Eikä tämä ole mikään turhanpäiväinen uhkaus, vaan täyttä totta. Monesti on tehnyt mieli huomauttaa siitä, miksei isä tyttöjään huomioi mitenkään eikä pelkästään lahjojen muodossa, vaan muutenkin. En kaikella motkottamisella mitään voita, mutta jotenkin on saatava itseään purkaa. Isän sisko saattaisi tulla juhliin, en tiedä, mutta hänellä on kyllä tukikohtia samalla paikkakunnalla missä juhlat pidetään.

Outo on tämä Suomen maan sää. Välillä on selvästi keväisen oloista, mutta taas sitä lunta on tullut lisää, eikä entisetkään ehtineet pois sulaa. Lapsuudessani hyppäsimme syntymäpäivilläni hyppynarua, eikä siihen ole enää kuin runsas viikko aikaa, tämän olen tainnut kyllä ennenkin jo kertoa. Silloin kyllä asuin vajaat sata kilometriä etelämpänä ja siellä tietääkseni lumitilanne on erilainen kuin täällä.

Eipä olla sitten maallakaan oltu. Kaipaan sinne rauhaan, varsinkin tällaisen viikonlopun jälkeen, jolloin seitsemän henkilöä on ollut noin 70 neliön asunnossa. Joka puolella pauhaa radio, tv tai pleikkari. Pääsiäinen kai nyt kuitenkin vietetään kotosalla, ilmeisesti neljän hengen voimin.

Kotikaupunkini hakee koulunkäyntiavustajia vakitöihin ja vähän tekisi mieli hakea paikkoja. Olen kyllä tyytyväinen nykyiseen työhöni, mutta työmatkan takia haluaisin lähemmäs töihin. Haluaisin työn olevan niin, että sinne voisi kävellä tai pyöräillä tai, että sinne pääsisis edes bussilla. Mikäli kuitenkin haikailen muuttavani joskus maalle, niin siellä saan varautua tuplasti pidempään työmatkaan ja julkisista kulkuneuvoista siellä ei kannata haaveilla senkään vertaa kuin täällä. Tajusin juuri, että alani on hyvä, siis verrattuna esimerkiksi entisiin tehdastöihin. Siis kun joskus saan sen 24 lomapäivää vuodessa, niin sehän tarkoittaa melkein viittä viikkoa, kun lomapäiviä kuluu vain viisi viikossa tehdastyön kuuden sijaan. Kuntasektorilla kauan työskennelleillä voi olla jopa 38 päivää lomaa, sehän on vuodessa melkein kahdeksan viikkoa, miten niitä edes ehtisi pitää???? Mulle se ei kai kuitenkaan olisi ongelma.

Nyt seurustelemaan oman kullan kanssa, kun taas kohta on neljän yön ero edessä. Onneksi pääsiäisenä on pidempi vapaa :)

Ai niin, Pipsa sitten paloitteli korin, johon olin istuttanut pääsiäisruohoa. Toinen astia, mihin laitoin ohraa on vielä jäljellä. Tällä viikolla Pipsa on onnistunut tuhoamaan jo kahdet alushousut ja yhdet sukat. Rintaliivinikin olivat jo käsittelyssä, mutta kastuivat ainoastaan vähän.