Tietenkin juuri nyt kun on tiedossa neljän päivän vapaa, niin Saku on saanut mahtavan yskän. Se köhii lähes koko ajan, mua sattuu itseäkin kun sitä kuuntelen. En tiedä mitä sille antaisin, kun koskaan ei ole yskälääkkeestä ollut meidän perheessä kenellekään hyötyä. Sama se on niiden tablettien kanssa, joiden pitäisi hillitä yskänkohtauksia, niin mulla ne ei ainakaan tepsineet. Toivottavasti Sakulle ei ainakaan kuumetta tule, olisi ikävää viettää vapaat kotona sisällä.

Äitini ilmoitti tulevansa perjantaina kylään, noin niinkuin etukäteen synttäreilleni. Siskonikin saattaa olla tulossa pyhinä tänne. En kyllä jaksa mitään suurempia leipoa, onneksi kaupasta saatavat tuotteet ovat nykyään hyviä ja valikoimaa löytyy. Sitä paitsi en halua juhlia synttäreitäni. Tässä iässä ei siinä ole mitään juhlittavaa, että vanhenee. Olisinpa edes kymmenen vuotta nuorempi tai samantien 25. Toisaalta en haluaisi ihan teinikään olla, mutta voi sitä haaveilla minkä tekisi toisin, jos siihen tarjoituisi mahdollisuus. Ei lapsia minulle, vaan olisin korkeasti koulutettu uraohjus! Olisinko silloin onnellisempi? Ehkä en, mutta rikkaampi kyllä. Nyt kaikki raha, mikä tulee myös menee ja hyvin vähän omaksi hyödykseni. Tämä, tässä ja nyt on kuitenkin minun elämääni, eikä siitä miksikään muutu. Olkoon sitten näin!

Miia suuttui, kun luuli saavansa viettää pääsiäisen yksin kotosalla. Miksei hän saa koskaan olla yksin kotona. Vastasin etten minäkään saa olla koskaan yksin. Saan olla kuulma maalla. Sanoin, että en todellakaan siellä yksin aikaani vietä, johon esikoiseni totesi, että se on mun oma valintani! Ei täysin menny mun kaaliin, että mistä valinnasta tässä on kyse. Jos aikoinaan olisin osannut valita toisin, niin ehkä minulla olisi nyt joskus yksinäistäkin aikaa. Turha jossitella.

Työkaverini jäi taas sairaslomalle. Ihan oikeasti, miten yhdellä ihmisellä voi olla näin paljon sairauksia. Sitä on vaivannu puoli vuotta paha herpes, estolääkityksestä huolimatta se iskee milloin huuleen, tosinaan nenään. Sitten ainoana meistä sai vatsataudin, kun yksi lapsi siihen sairastui. Seuraavaksi venäytti selkänsä, sielläkin sillä on joku vanha vaiva, joka nyt uusiutui. Vaan mitä tapahtui tänään? Yksi lapsi iski pulkkamäessä (täällä tosiaan on vielä sen verran lunta, että se on mahdollista) liukurilla sormeen ja siihen tuli hiusmurtuma.

Huomenna on viikon viimeinen työpäivä, jihuu! Mari lähtee maalle, mutta me muut ollaan kotosalla. Kaipa se pääsiäinen siinä menee mm munia maalaillen. Että tämmöttis täällä!

sarjis3.jpg