Ihania nää pitkät vapaat, vaikka loppuu nääkin aikanaan. Ollaan kaksin Makken kans (plus kaksi kissaa ja koira) kotosalla. Mari on poikaystävänsä luona maalla, Saku kaverillaan kylässä ja Miia Tampereella ostoksilla. Mari meni tänään pappansa, siis isänisän 70-vuotissynttäreille, isä ei tietääkseni ole kuitenkaan paikalla. Minäkin sain kutsun, mutta en halua osallistua sukujuhliin, kun en oikeastaan kuulu sukuun. Voin kyllä muuten poiketa kahvilla, kun siellä päin liikun. Saku on viettänyt pääsiäistä paljon kaverien seurassa, just mietin koskahan Sakulla alkaa yökyläilyt, vaikka vähän tytötkin niitä harrasti tai sitäkin tapahtui enimmäkseen niin päin, että joku oli meillä ja nyt mulle riittää tämä omakin sakki, ehkä tilanne on toinen, kun Saku on ainoana lapsena enää asumassa kotona.

Äitini ja siskoni poikansa kanssa kävivät eilen täällä vähän niinkuin etukäteissynttäreillä. Äidiltä sain kaulakorun, Kalevala sarjaa olevan Lumikukan sekä viisikymppiä rahaa. Siskoltani sain lipun kesäkuussa olevaan Bon Jovin konserttiin Helsinkiin, siskollani on itsellään toinen lippu. Mitenköhän työpaikalla katsotaan mun poissaolohakemuksiani, kun toukokuullekin niitä on neljä päivää ja kesäkuulle tarvitsen pari päivää. Tuskin konserttia seuraavana päivänä töihin selviän.

Ja sitten neuvokaa minua! Saamassamme hääkutsussa luki Makken nimen perässä avec, niin mun käsitykseni on se, että se tarkoittaa vain minua (tai jotain muuta hempukkaa minkä Makke sinne mahdollisesti vie). Makken äiti oli sitä mieltä, että tottakai Saku myös tulee sinne, kun kerran on pieni lapsi. Mä olen tosta siis eri mieltä. Äitiltäni kysyin jo varmuudeksi saako Saku mennä sen luokse silloin, Saku kyllä nostaa siitä metelin, kun ei sinne halua ja tiedän, että heittäytyy hankalaksi ja itkee äitiä illalla. Tosiasiassa haluaisin mennä häihin ilman Sakua, jotta voisin nauttia siellä olosta. Toisaalta soisin Sakun pääsevän häihin, kun ei ole sellaisissa ennen ollut.

Joku joskus sanoi, että lomalla pitäisi lähteä pois kotoa, jotta se tuntuisi lomalta. Tiedä sitten koskeeko se sama myös pitkiä vapaita, mutta tuleehan täällä kotona tehtyä samoja asioita kuten arkenakin. Pyykkiä on pesty ja ruokaa laitettu, mutta nautin siitä, ettei aamulla tarvitse lähteä minnekkään, niin paitsi koiran kanssa ulos, mut kelloa ei tarvi vilkuilla. Mämmiin en ole vielä koskenut, vaikka tuokkosen sitä ostin. Lammasta meillä ei syödä, eikä pashaa, vaikka luin just sen ohjeen jostain ja ajattelin, että se saattaisi olla ihan hyvää. Tänään tyydyn perunoihin ja Makken tekemään valkokastikkeeseen (siinä on suurin nautinto, ettei ruokaa tarvitse tehdä itse) kalapuikkojen kera. Kaipa sitä mämmiä vois ottaa jälkiruuaksi perinteen tähden.

Ja aiheeseen sopivaa musiikkia tähän loppuun: http://www.youtube.com/watch?v=g50vzZzAja0