Tämä Nokian vesijuttu alkaa käydä jo hermoilleni vähitellen. Eilen tuskailin veden keittämisen kanssa, mutta tänään, kun tulin töistä, radiossa sanottiin, että joku putki oli menny poikki tai haljennut tai jotain muuta vastaavaa, eikä vettä saa käyttää missään edes keitettynä. Meni uusiksi moni suunnitelma. Töistä olinkin tuomassa kolmessa 1,5 litran pullossa vettä, mutta kävimme hakemassa vesipisteeltä vielä kymmenen litraa lisää. Kaupoista oli loppu kaikki kosteuspyyhkeet ja kertakäyttöastiat, joten mentiin sitten hakemaan niitä Pirkkalasta. Sakun tarha, kuten kaikki muutkin tarhat ja koulut täällä ovat ainakin perjantaina kiinni. Edenkin oli joutunut sulkemaan ovensa, mahtavat tulee olemaan tappiot. Enpä haluaisi olla sen ihmisen housuissa, joka silloin aikoinaan avasi sen venttiilin, mistä kaikki sai alkunsa.

Saku lähtee huomenna isälleen ja on siellä sunnuntaihin asti. Helpotus sekin. Meidän isojen on helpompi välttää veden vaarat. Mullakin on sitten vähän vapaata, vaikka vähän toisenlaiseksi olin sen kuvitellut. Kotona kun on vaikea tehdä mitään vähällä vedellä. Eilen otin vähän kuvia, tässä Saku:

1110809.jpg

Töissä on ollut raskas viikko. Vakiväestä on kaikki muut paitsi minä olleet ainakin yhden päivän poissa. Eilen tuurasin opettajaa, se oli todella raskasta, kun oli niin paljon muistettavia asioita ja kaiken ohjelman vetäminen näin tottumattomana väsytti. Lisäksi olen tottunut käyttämään viittomia vain puheen tukena ja kun olin äänessä koko ajan, niin piti koko ajan viittoakin. Perjantaina vietämmekin hoidon puolella pikkujouluja leipoen pipareita ja joulumusiikkia kuunnellen sekä mukana leikkien.

Marin poikaystävä saapui tänään meille, tosin vain vuorokadeksi ja Miia lähtee huomenna omansa luokse. Miialla on perjantaina edessä lähtö laivalle, poikaystävän työpaikan järjestämälle reissulle. Loppuviikko vietetään siis pienellä porukalla.

Silläkin uhalla, että kuvien laatu ei todellakaan ole kehuttva, laitan tähän vielä kuvaa lemmikeistä. Ensimmäisenä on vuorossa Pipsa:

1110845.jpg

Neidillä onkin parin viikon päästä 1-vuotissynttärit:

1110858.jpg

Kissoja olikin vaikeampi kuvata. Jos osallistuisin kissakuvahaasteeseen, niin siinäkin olisi jo haastetta kerrakseen, että saisin kissan yleensäkin kuvaan. Roope sentään pysyi paikoillaan:

1110867.jpg

1110870.jpg

Mutta Neko ei kamerasta pitänyt:

1110878.jpg

Mutta tämä lemmikki on tosiaan sinut kameran kanssa:

1110890.jpg

Ja lopuksi vielä: Huomaathan nyt rakas joulupukki, että olen todellakin kameran tarpeessa!