Tänään oli siis maan mainioin postipäivä. Sain sekä viimeisen syyskuun toverikuun lähetyksen Jenskalta että myös ensimmäisen lokakuun toverikuun lähetyksen Minnalta. Kuvaa niistä laitan myöhemmin tällä viikolla.

Tämä viikko tai nämä kaksi päivää töissä on menneet tosi nopeasti. Eipä paljon ehdi istuskella. Mulla on tällä viikolla yhden lapsen kasvohieronta sekä "isojen" satu/lepohetki. Huomenna "luokkani" on miehitetty kahdella sijaisella eli tulee mielenkiintoinen päivä. Syyslomastakin on käyty vääntöä. Ensin olin varautunut olemaan koko viikon töissä, sitten toivoin kahta lomapäivää. Eilen näytti siltä, että saan kolme lomapäivää, mut tänään kaikki taas muuttui. Huomenna ollaan viisaampia tässäkin asiassa. Ihmeellisä nää kiekurat on, kun kyseessä on sekä koulu- että päivähoitomaailma. Kouluttamaton avustaja ei voi olla yksin lasten kanssa, mutta jos on palkattuna sijaisnimikkeellä, niin sitten voikin olla jo yksin. Määräaikaisen kai pitää olla lomalla syysloman aikaan, vaikka on puolittain koulun ja päivähoidonm palkkaama. Sitten taas koulu ei olisi välttämättä pakotettu työllistämään mua loman ajaksi, kun loma-aika on päivähoitoa ja olen koulun palkkaama. Kysyn vaan miten on kesällä. Jos työsopimuksessani ei lue, että palkanmaksu voidaan keskeyttää koulujen loma-ajaksi, niin eihän mua voi pakottaa ottamaan palkatonta virkavapaata, jolta ajalta ei edes työttömyyskassa maksaisi mitään. Vaikeaa.... Otan asioista selvää koeajan umpeuduttua, nyt en ala tapella.

Sakun luistimet kävin terotuttamassa. Ensi viikolla menevät jäähalliin luistelemaan. Kyllä käy sääliksi näitä pieniä eskareita, kun joutuvat kävelemään selässään reppu ja repussa luistimet ja kypärä yli kahden kilometrin matkan.

Miian kirjoitukset ovat ohi, mutta koeviikko on meneillään. Tuloksia odotellaan sitten joskus. Mari taas pesee urakalla pyykkiä, en tiedä aikooko olla pari kuukautta pesemättä. Toivottavasti käyttää myös mummun konetta, ettei aina tuo kaikkea pyykkiä kotiin pestäväksi.

Pipsalla oli vatsa kuralla. Kyllä oli kiva nousta neljältä ylös ja viedä neiti kakille. Onneksi pyysi ulos, eikä tehnyt niitä sisälle. Vähän ennen kuutta sama toistui, silloin olin kyllä jo muutenkin hereillä. Ulkoilmaeläin Pipsa on, siellä se enimmäkseen viihtyy. Harmi, ettei ole omaa aidattua pihaa.