levätä. Miten nää viikonloput onkin niin työntäyteisiä. Päivän ravasin pyykkituvalla, kun piti pestä peittoja ja ne ei omaan koneeseen mahdu. Sitten päivääni on kuulunut askartelua ja lätyn paistoa, joka on kyllä kesken, mutta Mari lupasi tuurata minua hetken.

Miialla oli perjantaina äidinkielen esseekoe. Sanoi, ettei ollut vaikea mikäli nyt ymmärsi tehtävän annon oikein. Ei ole tyttö vielä edes kysellyt miten meni ruotsin kuuntelu, ensi perjantaina onkin sittn varsinainen koe ruotsista. Ja äiti se vaan jännittää kovasti tyttärensä puolesta.

Töissä päivät menee kamalan nopeasti. Niin vilkkaita ja apua tarvitsevia lapset ovat, ettei ehdi juurikaan kelloa vilkuilla. Koko päiväon niin täynnä ohjelmaa, että ekan kerran ehtii hengähtää puolen päivän jälkeen, paitsi ensi viikolla, kun on mun lukuvuoro niin menee kolme varttia ääneen lukiessa ja välillä sanoen: "pää tyynyyn". Lapsien ei tarvitse nukahtaa, mutta hetki pitää rauhoittua ja levähtää.

Viikko vielä niin ollaan jo melkein lokakuussa. Lokakuussa on pikkupojan synttärit ja Mari lähtee kahdeksi kuukaudeksi pois kotoa. Onhan se outoa, kun Mari on aina ollut äidin tyttö, tosin viime aikoina ei enää ole ollut niin kiinni äidissä. Hyvää on se, että toivon säästäväni ruokakuluissa, helpottaa kun kasvissyöjä on poissa, mutta sitten me ollaan täällä vaan kolmisin, siis minä, Miia ja Saku. Kaipaan hetkiä, jolloin Mari kertoilee asioistaan ja varsinkin, kun innostuneesti selittää kouluasioista.

Makken lomautus jatkuu näillä näkymin lokakuun puoleen väliin. Tänään laitettiin nettiautoon myyntiin Makken auto. Pitäisi ottaa omastakin autosta kuvia, jotta saisin senkin myyntiin, jos vaikka saisin vähän joululahjarahaa :)

Tässä jälleen Pipsasta kuva:

923077.jpg

Tässä Pipsa ja maalaissulho Jeppe:

923086.jpg

Tässä tuleva maalaisjussi Saku, taustalla traktorin munia, tosin ilman kuorta:

923092.jpg