Niin sitä ollaan kotiuduttu maalta. Kyllä se aika menee sielläkin äkkiä, olisin voinut pidempäänkin olla, mutta kotona on myös tekemättömiä töitä ja huomenna on kuitenkin päivällä se haastattelu. Kotimatkalla poikettiin pikkupojan kanssa hesessä, sillä seurakuksella, että mun vatsani meni kuralle. Kaipa se on merkki siitä, että pitäis laihduttaa, kun ei vatsa siedä roskaruokaa. Parissa kyläpaikassa kävin maalla, toinen oli entiset appivanhemmat. Ihan ok välit mulla niihin on, ainakin vielä. Ja kyllä mä oikeastaan kaipaan maaseudun rauhaa varsinkin näin keväällä ja kesällä, kun luonto on kauneimmillaan. Vaikken missään keskustassa nytkään asu, niin on täällä aivan toisenlaista. Jaksan vaan toistella haaveitani, mitä maalla tekisin ja mitä sinne laittaisin. Kaipa se onni olisi punainen tupa ja perunamaa.

622173.jpg

Esikoisellani on tänään ilmoittautuminen syksyn yo-kirjoituksiin. Ainakin ruotsin ja äidinkielen kirjoittaa, eilen vielä pohti bologiaa, mutta nyt ajatteli jättävänsä sen pois tai kirjoittavansa sen korkeintaan ensi keväällä, jolloin kirjoittaa myös englannin.

Kovasti on täällä kotonakin ohjelmaa. Huomenna siis mulla se haastattelu. Nuoremmalle tytölle pitäisi käydä uikkareita katsomassa. Vävy saapuu huomenna illalla, kun menee torstaina pääsykokeisiin Tampereelle. Esikoisen hiukset pitäisi värjätä huomenna myös ja hänen vanha koulukaverinsa tulee laittamaan hänelle hiusten pidennystä. Nuoripari lähtee sitten torstai-illalla yhdessä maalle valmistelemaan vävyn yo-juhlia. Toin maalta niin suuren määrän raparperia, että sekin pitäisi jossain vaiheessa piirakoiksi muuttaa. Saatiin mekin Makken kanssa kutsu yo-juhliin eli Makken veljen tytär kirjoitti myöskin. Vielä ei tiedetä varmaksi mennäänkö sinne.

Olihan täällä kotosalla äidin poissaollessa myös sattunut ja tapahtunut. Nuoremmalla tytöllä oli jäänyt eilen avaimet kotiin ja oli saanut odottaa kaksi tuntia pihalla. Onneksi ei ollut kylmä ilma. Todella hiostavaa on nytkin. Aurinko ei paista, mutta kuumaa on.

Pikkupojalle ostin sandaalit, sellaiset vilkkuvat myöskin. Hintaa niillä oli 14,95. Aikoinaan tytöille sai vastaavia 29,95 ja silloin kyse olis entään markoista. Pojalla kaikki kengät näyttää entisiltä viikossa. Kahdet lenkkarit siis olen ostanut ja nämä uudemmatkin on aika risat. Milloin sitä olisi varaa ostaa itselle kengät kysyn minä?